Gün + Partners, Güneydoğu Avrupa’nın en iyi avukatlık bürosu seçildi!

STK - haber.web.tr
0

Pandemi döneminde ilaç ve yaşam bilimleri hukuku konusunda bölgesel liderlik ödülü alan Gün + Partners tarihi bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin köklü ve en büyük avukatlık bürolarından Gün + Partners, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce uluslararası alanda birçok seçkin ödülle takdir edilen büro, bu kez Euromoney tarafından İlaç ve Yaşam Bilimleri Hukuku konusunda en iyilerin ödüle değer bulunduğu LMG Life Sciences Awards'ta Güneydoğu Avrupa'nın en iyi avukatlık bürosu ödülünü almaya hak kazandı. Organizasyon, ilaç, tıbbi cihaz ve sağlık endüstrisinde farklı disiplinlerde hizmet sağlayan avukatlık bürolarını ve avukatları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

1986 yılında kurulan Gün + Partners Avukatlık Bürosu, 150'nin üzerindeki çalışanıyla müvekkillerine pek çok öne çıkan sektörde olduğu gibi ilaç, tıbbi cihaz ve sağlık alanında da hizmet veriyor. Çalışanlarının %60'ı ve yönetimdeki avukatlarının %80'i kadın olan Gün + Partners Avukatlık Bürosu; dünya genelindeki en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (UN Global Compact) Türkiye'de ilk imzalayan kurumlardan birisi, "Best Managed Companies", "Great Place to Work", "Patent Firm of the Year in Turkey," "Global IP Awards," "Euromoney: National Firm of the Year" da dahil çok sayıda uluslararası ödülün de sahibi.

Av. Mehmet Gün, Türkiye'den bir avukatlık bürosunun, pandemi döneminde ilaç ve yaşam bilimleri hukukunda bölgesel liderlik ödülü almasının çok değerli olduğunu, bu alanlarda çalışan hukukçuların sağlık ürünlerinin geliştirilmesi, korunması ve sürdürülebilirliği konusunda çok önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Gün + Partners Avukatlık Bürosu'nun ilaç ve yaşam bilimleri çalışma alanından sorumlu ortak avukatı Özge Atılgan Karakulak ise adaylar arasında uluslararası faaliyette bulunan hukuk bürolarının olmasının ve 9 farklı hukuk alanında kısa listeye girmiş olmasının Gün + Partners Avukatlık Bürosu'nun uluslararası standartlara ulaşmış olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Şirketler Birleşme ve Devralmalar ve Ticari Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Çalışma Alanından sorumlu ortak avukat Filiz Toprak Esin ise "İlaç ve tıbbi cihaz endüstrisinin lideri olan müvekkillerimize en kritik ve hassas hukuki konularda hizmet vermekle ön plana çıkıyoruz. Bu başarımızın tescillenmiş olması memnuniyet verici" dedi.

Bölgesel ve Küresel başarı ile hukukun üstünlüğü için avukatlık mesleğinde kurumlaşma gerekiyor

"Her hizmette olduğu gibi avukatlık mesleğinin de ileriye gidebilmesi, bölgesel ve küresel alanda rekabet edebilmesi, hukukun üstünlüğünü güçlendirebilmesi için kurumlaşmanın temel şart ve tek yol olduğuna inanıyorum" diyen Av. Mehmet Gün sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin uluslararası rekabette ileri gidebilmesi için bütün diğer sektörleri olduğundan daha fazla hukuk ve avukatlık hizmetlerini geliştirmesi, avukatlık bürolarını bölgesel ve küresel piyasa oyuncuları arasına sokması gerekir. Bunu sağlamanın yegane yolu avukatlık bürolarını hızlıca kurumlaştırmaktır. Kurumlaşma avukatlık bürolarının uluslararası iş yapma yetkinliklerini ve kapasitelerini artıracak, mali yönden güçlendirecek, genç avukat iş gücüne yeni iş imkanları açacaktır. Bir KOBİ'nin bir ayda üreterek ihraç ettiği 1 TIR ürün ile elde edebileceği geliri yetkin bir avukatın bir bilgisayar ve bir telefon ile tek başına üretebilir" dedi.

Avukatlık hizmetlerinin adeta bacasız, makinasız bir fabrika gibi olduğunu, ondan çok daha verimli olduğunu, ülkemizin ihracattaki katma değeri böyle sahalarla ilerleyerek artırabileceğini söyleyen Av. Mehmet Gün "Ancak kurumlaşan avukatlık büroları, sürdürülebilir ilerlemeyi sağlayabilir. Avukatlar bu sayede daha iyi ve kaliteli hizmet ürete

bilir ve yargının performansını yukarıya götürür. Bu nedenle, sadece avukatlık hizmetlerinin ihracı için değil, Türkiye'de hukukun üstünlüğü için de avukatlık mesleğinde kurumlaşma gerekiyor. Türkiye'nin yıllardan beri gerçekleştirmek istediği yapısal reformları gerçekleştirmekte en kritik insan gücünün bağımsız düşünceli avukatlardır. Kurumlaşarak dönüşen ve güçlenen avukatlar Türkiye'yi dönüştürebilir" dedi.

Av. Mehmet Gün; "Hukukun üstünlüğü yoluyla ileri demokrasiyi gerçekleştirerek ülkemizin gerçek potansiyelini elde etmesinde ve milli gelirimizin 25,000 Dolar üzerine çıkarılmasında avukatlar çok kritik bir rol oynayacaktır. Bu rolü oynayabilmeleri ve sağlıklı gelişerek daha iyi hizmet verebilmeleri için avukatlar, bürolarını bir an önce kurumlaştırmalıdır. Bunun için de sağlam bir kariyer (mesleki gelişim) planı, adil bir paylaşım sistemi oluşturmak, bilgi, tecrübe ve enerji aktarımı ve sürdürülebilirliği sağlamak zorundalar. Türkiye'de kurumlaşmış avukatlık bürolarının sayısı henüz az, fakat ekonominin dinamikleri buna zorluyor. Avukatlığın kurumlaşmasının önündeki en büyük engel isteyen avukatların, hazır kurumsal kalıplar sunan, kendiliğinden sürdürülebilirlik sağlayan şirket şeklinde örgütlenmesinin önleyen mantalite ve yasaktır. İnsanların canlarını emanet ettiği doktorların şirket kurmaları serbest iken haklarının emanet ettikleri avukatların şirket kurması yasaktır. Avukatlık bürolarını bir kısmı orta büyüklükte KOBİ büyüklüğünü geçmesine rağmen kurallar avukatlığı bir küçük meslek, zenaat gibi görülmektedir. Avukatlık için kanunda öngörülen yapılanma mesleğin gelişmesini kısıtlamaktadır. Avukatlık mesleğini evrensel ilkelere uygun olarak sürdürmek ayrı şey, bu mesleği sürdürenlerin faaliyetlerini ve ekonomik yönlerini şirket çatısı altında toplamaları ayrı şeylerdir. Türkiye, gelişen ekonomisinin ihtiyaçlarına uygun olarak avukatlık bürolarının şirketleşmesine getirdiği yasağı bir an önce kaldırmalı ve avukatları serbest bırakmalıdır" şeklinde devam etti.

Av. Mehmet Gün, açıklamasını, "Müvekkillerimize her zaman en yüksek kalitede hizmet sağlama misyonuyla çok çalışan tüm ekip arkadaşlarıma tebrikler ve teşekkürler…" sözleriyle tamamladı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)