DOĞRUMUYUZ

Unknown
0

DOĞRUMUYUZ
         Bir gün adamın biri veya sahabilerden biri Efendimiz A.S. Gelerek Yarasulallah bana İslam'ı öyle bir anlat ki Bir daha başkasına sorma ihtiyacı hissetmeyeyim. Bak şimdi işe bu nasıl olacak bu adam nasıl ikna olacak. Ancak alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz A.S. tam isabetle milim şaşma olmayacak şekilde ona şu cevabı veriyor. "Allah'a inandım de, sonrada dosdoğru ol!" bu hadisi şerif bütün hadis kitaplarında mevcuttur. Şimdi biz Müslüman olarak bu hadisten ne anlıyoruz, Önce Allah'a İman sonra doğru değil daha ötesi dosdoğru nasıl olacağız.
         Her şeyden önce bir kere Allah'a iman geliyor öncelikle gerçekten iman ettik mi? Tabii olarak her Müslüman iman ettik der, ancak yanılabilirler dilinin söylediğini kalbi de söylüyor olması gerek,  biz kimsenin iman derecesini ölçecek değiliz, "kişinin ayinesidir işi lafa bakılmaz" dendiği gibi insan olarak kişileri yaptıkları eylemlere göre değerlendirebiliriz ancak. Gizli taraflarını Allah'ın izni olmadan hiçbir kul bilemez. İman meselesinde sıkıntısı olmayan kişi için ikinci aşama hayatında bu hadisi şerifi nasıl anlayıp tatbik edecek. Müslüman hem namaz kılıyor aynı zamanda ticaretinde yalan söylüyor, haksız kazanç sağlıyorsa, Müslüman memur işini savsaklıyor, hak etmediği kazançları elde ediyorsa, Müslüman öğretmen talebeleri ile yeterince ilgilenmiyorsa, imam efendi caminin bitişiğinde lojmanda ikamet ettiği halde sabah namazına gelmiyorsa doğruluktan bahsedebilir mi?
         Müslümanlar Müslümanım dedikleri halde kumar, şans oyunlarına devam ediyorsa, Köylü amcalar namaz kıldıkları halde hayvanlarına sahip çıkmıyor koşusunun bostanına zarar veriyor vede uyarıldığı zaman uyarana küsüyorsa, köylü teyzeler, hanımlar yine namaz kıldıkları halde dedikodu yapıyorsa, sokaklarda yüksek sesle kahkahalar atıyorsa, Komşusunu rahatsız eden uyarıldığı zaman kendine çeki düzen vermesi gerekirken uyarana kin besliyorsa bırakın dsdoğru olmayı, doğru bile olamamışız demektir.
         Kısaca Müslüman dosdoğru olabilmesi için hayatın bir bölümünde yani sadece camide değil her kısaca adım attığın aklına gelen veya gelmeyen her alanda dürüst olmalıdır ki o zaman dosdoğru olabilelim. 19 Ocak 2018 A.Pehlivan


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)