HBB İnsanlar & MİKSERLER!

Yakup Çetin
0

                              Sevgili dostlar bu yazımı günümüz toplumun kanayan bir yarası dahası hastalığına ayırıyorum. Toplum olarak okumuyor, araştırmıyor, düşünmüyor yâda düşünemiyor; dahası bilgiye ulaşmadan fikir sahibi olup, fikir yürütüyoruz, yalnızca duyumlardan yorumlardan yola çıkıp başlıyoruz anlatmaya. Ama çok şey biliyoruz iç siyaset, dış siyaset, terör, ekonomi, sağlık, sanat, spor, dernek, cemiyet ama biz her şeyi biliriz. Kimse alınmasın ama söğüt gölgesinde yatar, kaval çalar fakat yine de her işten anlar, başlarız anlatmaya ve atıp tutmalara!

Çünkü biz HBB’yiz (Her Şeyi Biz Biliriz)
                 Yalnız kendi adımıza konuşsak iyi yanımızda, yöremizde kim var, kim bize daha yakın durur, onların adına-da konuşuruz. Kendimizi yakmakla kalmaz, birlikte yürüdüklerimizi de yakar, zorda bırakırız. Başka bir deyişle herkes her şeyi biliyor. Çok seviyoruz büyük laflar etmeyi: kendimizi önemli biri gibi görmeyi, bunun için çok çabada harcamıyoruz hatta cümlemizin başına getirdiğimiz sihirli birkaç kelime bile yeterli oluyor(!) diye düşünüyoruz, abartıyor da abartıyoruz.
Aslında kulaktan dolma duyduğumuz bu sihirli kelimelerin ne anlama geldiğini de bilmiyoruz. Seviyoruz aslında her şeyi biliyor havasında boş konuşup büyük laflar etmeyi! Sergilediğimiz bu tutum ve davranışlar çevremizi ve insanları çileden çıkarıyor. Her şeyi ben biliyorum havasından vazgeçmeliyiz. Çünkü herkes her şeyi bilemez, toplumun kanayan en büyük yaralarından birisi toplum olarak okumadan, araştırmadan düşünmeden, bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olup, laf etme problemi yaşıyoruz.

                  Biz kim mi yiz? Biz ahkam kesmeye gelince mangalda kül bırakmayanlarız.Kitap yazmayız ama yazandan daha iyi yazarız,Spor yapmayız,sporla uğraşmayız ama anlarız, teknik direktörden daha iyi takım yaparız,Hakemden daha iyi maç yönetiriz,hatta futbol oyun kurallarının 17 madde olduğunu bilir.FİFA dan bile daha iyi yorum yaparız, siyaseti gündemi takip etmez gazetecilerden daha iyi bilir,yorum yapar salladıkça sallarız Diplomasi den anlamaz ancak, Dünyaya rest çekeriz,ekonomiyi,dış siyaseti,iç siyaseti bilir, hallederiz.hem de hemen oracık ta..!

Kim bunlar HBB bunlar.
                               Çevremize şöyle bir bakacak olursak görgüsüzlük, bilgisizlik diz boyu, toplumda ortak değerlere sahipsizlik, bu değerlere saygısızlık, uyumsuzluk almış başını gidiyor. Yaşam biçimimiz, değer yargılarımız, inançlarımız hızla değişiyor, dahası insanlar değişiyor. Hiç bir şeye şaşırmaz, aldırmaz olayları umursamaz olduk, Kişisel ve toplumsal refleks kabiliyetimizi kaybettik, her şeyi olağan kabul eder olduk, bu kabullenme normal bir şey olamaz. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” böyle bir düşünce olamaz, olmamalı. Bu durum Türk, İslam töresine, geleneğine uymaz.
      
                              Türk milletini oluşturan, Türk milli kültürüdür. Tarihi örf adetleri, gelenek ve görenekleri, dinidir. Ama bizler büyük gayretler sonucu tüm bu değerlerin balansını bozmayı başardık. Gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere ne kadar anlatırsak anlatalım, yaşamadıkları bu değerler onlara aynı zevki, tadı ve duyguyu vermeyecektir.

                   Birde bunun yanında irili ufaklı her toplumlarda olan karıştırıcılar bulunur. Bunlar ortama, zamana, zemine göre 220 voltu gördümü başlarlar, çalışmaya fitne, fesat, dedi kodu, laf üretmeye, arkadan konuşmaya, karıştırmaya kişiler hakkında ön yarğılar oluşturmaya bu da toplumun kanayan, kangren olan başka bir yarası, bizde bunlara mikserler karıştırıcılar diyoruz. Bu da toplumun başka bir yarası devam edip gidiyor.

*Dayanışma ve teşvik kültürünün zayıf olduğu günümüzde ailelerimiz, gençliğimiz dahası toplum olarak ruhsal bir boşlukta ve kaygı sendromu yaşamaktayız!

*Çevremize laf salatasından ziyade, çözüm ziyafeti sunmalıyız. Sıkılmış yumrukları el sıkar duruma getirelim! Geliniz hep birlikte deneyelim ne dersiniz? Saygılarımla
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)